Med sine utrolige treningsrutiner og redigering av kropper som allerede er syltynne, er rosabloggerne daglig med på å skape denne usikkerheten.

Kropp, kropp, kropp

Jeg kommer daglig over bloggere som konstant skal snakke om kropp. De forteller om sine nye operasjoner eller om det nye kosttilskuddet de har blitt sponset av. Fåtallet ser ikke i hvor stor grad dette ødelegger jenter.

Disse bloggerne fremstiller jenter som magre kropper, med operasjoner til de ikke klarer mer. De snakker som oftest om sin nyopererte nese eller deres nye silikonpupper, som det var hverdagskost. Bloggerne er med på å normalisere noe som OVERHODET ikke er normalt. Vi kan ikke normalisere plastisk kirurgi.

Enkelte bloggere jeg følger med på har så og si fylt på alle kroppsdeler som er mulig, og ungdommer ser dette. Jeg er bekymret for at bloggerne skal bli en slags mentor for disse ungdommene.

Det er ikke galt å ta plastisk kirurgi, men bloggerne kan tenke mer gjennom hvordan de fremstår i offentligheten. Er du født med en nese, bør man ikke trenge å fikse på den, man bør i alle fall ikke få andre til å tro at dette er bra, det har aldri vært bra å putte silikon i puppene eller fjerne fett fra magen.

Det er ikke galt

Misforstå meg rett, jeg har ikke noe i mot disse som velger å fikse på rompa eller nesa, men det går en grense. Jeg mener at man bør elske kroppen sin uansett, og at plastisk kirurgi ikke hjelper noen ting, men hvis du ender opp med å fikse på deg selv, for å få det bedre, så go for it, men selv om du har mulighet til dette, er det også mange som ikke kan gjøre det.

Det eneste disse får ut av å følge bloggerne i dag er å se jenter som er utrolig fine, men ikke naturlige. Dette gjør at man blir påvirket og dette på en feil måte.

Det at bloggerne, offentlige personer som jenter ser opp til, promoterer dette, er provoserende. Det er provoserende at i overkant mange jenter på sosiale medier føler seg presset og stygge, fordi de ikke ser ut som hun som brukte alle lønningene sine på plastisk kirurgi.

Jeg har sett flere tilfeller av bloggere som skriver store, lange innlegg over hvor fantastisk nesa si har blitt og hvor de snakker gull om hvordan stedet de fikk fikset nesa på var. Når DU er en person med så stor innvirkning på den neste generasjonen, så bør du tenke over hva du forteller til hele verden og hva du kan holde for deg selv.

Prisen vi må betale for disse overfladiske valgene, er at vår nye generasjon kommer inn i et samfunn hvor kirurgi er normalt og hvor usikkerheten er på topp. Vår neste generasjon kan bli ødelagt av alt dette presset. Er det dette vi vil?

PS. Dette ikke handler selvsagt ikke om alle blogger i hele Norge.

Camilla Sommer Hagander er elev ved Nye medier og kommunikasjon-linja, Fyrstikkalléen videregående skole i Oslo.
Mediedebatt.no har inngått samarbeid med blant annet F21, og vil publisere flere innlegg fra elever ved skolen.